bllokoj

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Folje[redaktoni]

Bllokoj kal. -

  1. usht. Rrethoj një kështjellë, një qytet, një ushtri ose një vend për ta shkëputur e për ta veçuar, që të mos marrë ndihma e ushqime, të mos jetë në gjendje të veprojë dhe të detyrohet të dorëzohet. Bllokuan qytetin (bregdetin, portin).
  2. Ndaloj qarkullimin e diçkaje ose veprimet me të; pezulloj veprimet me diçka. Bllokoi mallin (prodhimet e dobëta). Bllokoi fondet (kredinë).
  3. Mbyll rrugën, ndaloj lëvizjen, zë kalimin; ndërpres lëvizjen ose punën; zë, mbush me diçka, që të mos e lë të lirë. Bllokuan rrugët. Bllokoi hyrjen (derën, kalimin). Bllokoi motorin.
  4. sport. Bëj bllok.
  5. mjek. Pengoj a ndaloj punën e rregullt të një organi të trupit. Bllokon zorrët.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0