bizele

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search
Wikipedia ka një artikull për fjalën:

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

bizele f. (bizelja) sh. bizelet

Bizele
  1. bot. Bimë kacavarëse njëvjeçare, me lule të bardha ose ngjyrë trëndafili, që bën bishtaja me kokrra të blerta; bishtajat dhe kokrrat e kësaj bime, që përdoren për ushqim. Bizele pranverore. Bizele të njoma (të thata). Krimbi i bizeles. Mish (supë) me bizele.
  2. përd. mb. Që ka ngjyrë të blertë të çelur. Ngjyrë bizele. Këmishë (stof) bizele.[1]


Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0