biletë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Biletë f.sh. -

  1. Copë e vogël letre a kartoni, me shënimet e nevojshme, që merret kundrejt një pagese dhe që përdoret për të parë një shfaqje a një lojë, për të hyrë në një vend argëtimi, për të udhëtuar me një mjet etj. Biletë kinemaje (teatri, sporti). Bileta e hyrjes. Biletë udhëtimi. Biletë autobusi (treni, aeroplani, vapori). Biletë lotarie. Biletë vajtje-ardhje. Biletë e klasës së parë. Gjysmë biletë. Çmimi i biletës. Bllok biletash. Shitës biletash. Blej (pres, marr) biletën. Hyri pa biletë. Kontrolloj (gris) biletat.
  2. fin. Kartëmonedhë, bankënotë. Biletë banke (bankare).
  3. Fletë letre me pyetjet, të cilave duhet t'u përgjigjet nxënësi a studenti në provim. Biletë provimi. Pyetjet e biletës. Pyetje jashtë biletës.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]


Anglisht - 1. ticket
Gjermanisht
Frëngjisht
Polonisht
Japonisht
Hollandisht
Italisht
Suedisht
Portugalisht
Spanisht
Kroatisht
Arabisht
Greqisht
Boshnjakisht
Persisht


Rusisht
Kinezisht
Finlandishte
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Letonisht
Rumanisht


Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Estonisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0