avulloj

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search
me avullu kal. -
  1. Me e kthy një lëng në gjendje të gaztë duke e valu. Me e avullu ujin.
  2. tek. Me përpunu diçka me avull. Me e avullu drurin.
  3. krahin. Me i djegë gjithë bimët e një toke dhe me i shkulë rrënjët para se me e hapë rrahun. Avulloj rrahun.
  4. jokal. vet. veta III. krahin. bised. Me u kthy në avull ose në gaz, me u bë avull, me u avullu. Avullon uji. Avulloi benzina.
  5. jokal. Me nxjerrë avull. Avullonte toka. Avullojnë rrobat. Më avullon trupi.
  • Me të avullu koka - me pasë shumë shqetësime e telashe, me të zi koka.

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Anglisht - vaporize
Gjermanisht
Frëngjisht
Polonisht
Japonisht
Hollandisht
Italisht
Suedisht
Portugalisht
Spanisht
Kroatisht
Arabisht
Greqisht
Boshnjakisht
Persisht
Rusisht
Kinezisht
Finlandishte
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Letonisht
Rumanisht
Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Estonisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë

Referencat[redaktoni]