avullohem

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Avullohem vetv. -

  1. vet. veta III. Kthehet në avull, shndërrohet në gjendje të gaztë; largohet në trajtë avulli. Avullohet uji. Avullohet benzina.
  2. vet. veta III. Vishet me një cipë avulli; vishet si me mjegull, mjegullohet. Avullohen xhamat. Më avullohen sytë.
  3. Nxehem tepër dhe djersij.
  4. bised. Marr një të ngrohtë, ngrohem pak. Avullohem te soba.
  5. tek. Pës. e avulloj 2. Avullohen dërrasat.
  • Iu avullua gjaku u zemërua shumë, u nxeh tepër.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Prononcimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Anglisht
Gjermanisht
Frëngjisht
Polonisht
Japonisht
Hollandisht
Italisht
Suedisht
Portugalisht
Spanisht
Kroatisht
Arabisht
Greqisht
Boshnjakisht
Persisht
Rusisht
Kinezisht
Finlandishte
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Letonisht
Rumanisht
Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Estonisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0