aviacion

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Aviacion m. -

  1. Teoria dhe praktika e fluturimeve me mjete më të rënda se ajri, lundrimi ajror si degë e shkencës për lëvizjen me mjete fluturuese. Shkollë aviacioni. Teoria e aviacionit. Zhvillimi i aviacionit.
  2. Tërësia e mjeteve për fluturime ajrore; flota ajrore. Aviacioni civil (ushtarak). industria e aviacionit. Fushë (bazë) aviacioni. Arma e aviacionit. Komanda e aviacionit.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Prononcimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Anglisht - aviation
Gjermanisht
Frëngjisht
Polonisht
Japonisht
Hollandisht
Italisht
Suedisht
Portugalisht
Spanisht
Kroatisht
Arabisht
Greqisht
Boshnjakisht
Persisht
Rusisht
Kinezisht
Finlandishte
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Letonisht
Rumanisht
Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Estonisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0