atdhetar

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Atdhetar

  • m.sh. - Ai që e do atdheun e popullin e vet dhe që u shërben atyre me besnikëri, ai që lufton me vetëmohim për të mbrojtur interesat e vendit të vet, patriot. Atdhetar i kulluar. Atdhetar i madh (i flaktë).
  • 'mb.libr. - Që do atdheun e popullin e vet, që mbron me vetëmohim interesat e vendit të vet, patriot; që shpreh dashuri për atdheun ose që frymëzohet nga dashuria për vendin e lindjes, patriotik. Njeri atdhetar. Ndjenjë (frymë) atdhetare. Detyrë (vepër) atdhetare.Përpjekje atdhetare. Këngë atdhetare.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Prononcimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

== Antonime ==atdhetar

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Anglisht - patriot
Gjermanisht
Frëngjisht
Polonisht
Japonisht
Hollandisht
Italisht
Suedisht
Portugalisht
Spanisht
Kroatisht
Arabisht
Greqisht
Boshnjakisht
Persisht
Rusisht
Kinezisht
Finlandishte
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Letonisht
Rumanisht
Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Estonisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0