Jump to content

amfib

Nga Wiktionary

Amfib mb.

  1. biol. Që mund të jetojë në tokë dhe në ujë. Kafshë amfibe. Bimë amfibe.
  2. usht. Që është i pajisur dhe i përshtatur për të ecur në tokë dhe në ujë ose për t'u ulur në tokë dhe në ujë. Mjete amfibe. Makina amfibe. Tank (aeroplan) amfib.
  3. usht. Që është i pajisur me mjete të përshtatura për të ecur në tokë dhe në ujë ose që bëhet me mjete të tilla. Kompani amfibe. Sulm amfib.
  4. si em. m. kryes. sh. ~ë, ~ët biol. Kafshë ose bimë që mund të jetojnë në tokë dhe në ujë.[1]

Etimologjia

[redaktoni]

Prononcimi

[redaktoni]

Sinonime

[redaktoni]

Antonime

[redaktoni]

Fjalë rrjedhëse

[redaktoni]

Në gjuhë tjera

[redaktoni]

Anglisht - amphibian
Gjermanisht
Frëngjisht
Polonisht
Japonisht
Hollandisht
Italisht
Suedisht
Portugalisht
Spanisht
Kroatisht
Arabisht
Greqisht
Boshnjakisht
Persisht

Rusisht
Kinezisht
Finlandishte
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Austrishte
Rumanisht

Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Estonisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë

Referencat

[redaktoni]
  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0