Rezultatet e kërkimit

Shko tek: lundrim, kërko
 • SHKULUR mb. Shkularak, i panjeri. Gardh i shkulur shih te GARDH,~I.
  117 bytes (12 fjalë) - 2 tetor 2014 13:18
 • Ashërimë f.sh. - Thurimë me ashra, gardh ashrash. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
  100 bytes (14 fjalë) - 7 shkurt 2008 18:23
 • natyrore (ujore). Hasi rrugës në mjaft pengesa. 2. sport. Parmak, ledh, mur, gardh, lumë etj. që duhet kaluar a kapërcyer gjatë një gare. Vrapim me pengesa
  777 bytes (111 fjalë) - 4 korrik 2015 19:26
 • RRETHUAR mb. 1. Që ka përreth një gardh a një mur. Shtëpi e rrethuar. Oborr i rrethuar. Arë e rrethuar. 2. Që ka rreth e përqark trupa ushtarake kundërshtare
  434 bytes (64 fjalë) - 11 tetor 2014 15:28
 • THURUR mb. 1. Që është me gardh i rrethuar me gardh, i gardhuar. Vend (oborr) i thurur. 2. Që është bërë duke thurur njëra me tjetrën dy a më shumë fije
  311 bytes (57 fjalë) - 26 gusht 2014 08:43
 • gjatë. Shufër thane (plepi). Shufër hekuri (çeliku, qelqi). Flori shufër. Gardh me shufra. Thur me shufra. E qëlloi me shufër. I dha ca shufra. 2. Një e
  515 bytes (87 fjalë) - 23 shtator 2014 13:52
 • ndonjë shtojcë a me diçka tjetër të re, që është përforcuar me diçka. Mur (gardh) i përforcuar. Fill i përforcuar. 2. usht. Që është pajisur me trupa e me
  729 bytes (110 fjalë) - 26 mars 2015 09:56
 • GJERDHE sh. i GARDH,~I.
  71 bytes (5 fjalë) - 19 tetor 2014 15:00
 • SPLON m. Vathë dimërore e rrethuar me gardh dhe e mbuluar me degë etj.; kasolle e mbuluar me kashtë.
  151 bytes (19 fjalë) - 3 nëntor 2014 08:06
 • THURIMË f. 1. Gjë e thurur, send i thurur diçka që është bërë me thurje. 2. Gardh.
  90 bytes (17 fjalë) - 26 gusht 2014 08:45
 • RRETHAKOJ kal. Rrethoj. I rrethakonin arat me gardh. Rrethakuan qytetin.
  120 bytes (10 fjalë) - 11 tetor 2014 16:32
 • HEKURIMTË mb. Që është prej hekuri, i hekurt. Krehër i hekurimtë. Gardh i hekurimtë.
  138 bytes (14 fjalë) - 2 janar 2015 14:06
 • POREND m. krahin. Ferra a shkurre si gardh anës një are.
  105 bytes (11 fjalë) - 5 nëntor 2015 09:34
 • QARKATOJ kal. Rrethoj, qarkoj. E qarkatoi me gardh. E qarkatuan armikun.
  119 bytes (11 fjalë) - 18 nëntor 2015 08:18
 • PURTEKË f. 1. Thupër e hollë dhe e drejtë që përdoret për të thurur një gardh, një lesë etj.; shkop i gjatë e i drejtë që përdoret për të shkundur arrat
  713 bytes (113 fjalë) - 16 nëntor 2015 10:00
 • OBORR m. 1. Vend përpara ose prapa shtëpisë, i rrethuar me mur a me gardh; shesh, zakonisht i shtruar me pllaka guri etj. ndërmjet dy a më shumë ndërtesave
  1 KB (189 fjalë) - 6 nëntor 2014 10:52
 • mina). Shkatërruan barazhin armik. fig. Pengesë për të ndaluar një veprim a gardh për të mbrojtur diçka. Barazh i pakapërcyeshëm. Fjalori elektronik
  417 bytes (61 fjalë) - 1 mars 2009 01:50
 • TELTË mb. Që është prej teli; që është bërë me tel. Rrjetë e teltë. Gardh i teltë. Gjilpëra të telta. Maskë e teltë. Doreza të telta.
  150 bytes (26 fjalë) - 17 shtator 2014 14:06
 • trajtë rrethi. Vend rrethator. Shesh (limë) rrethator. 2. Si em. ~, ~I m. ~Ë, ~ËT. Vend i thurur, i mbyllur rreth e rreth me gardh, me mur etj.; rrethak.
  266 bytes (38 fjalë) - 11 tetor 2014 16:21
 • Shkurre e lartë, me degë pushatake në ngjyrë argjendi, që bën lule të kuqe dhe kokrra të vogla të zeza me erë të këndshme. 2. Gardh me hunj e me ferra.
  236 bytes (35 fjalë) - 19 tetor 2014 15:01

Shikoni (20 më para) (20 më pas) (20 | 50 | 100 | 250 | 500).