Kukësi

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Kukësi

  • është qytet në Shqipërinë verilindore, i shtrire në koordinatat. Është qendra e Qarkut Kukës. Shtrihet në rrëzë të Malit të Gjallicës dhe në breg të Liqenit të Fierzës, në Rrafshen e Lumës. Motoja e qytetit është “Qyteti i mikpritjes dhe bujarisë”.