Kaukazi

Nga Wiktionary

Kaukazi

  • është masiv malorë i cili gjendet mes detit të Zi dhe liqenit Kaspik, në rajonin e Kaukazit. Kaukazi zakonisht merret si kufi natyrorë në lindje, që kufizon Evropën me Azinë.