Anadolli

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Anadolli - Azia e Vogël në periudhën e feudalizmit ushtarak osman.

Etimologjia[redaktoni]

Eshte fjal te ciles iu eshte referuar F.Sh dhe F.B. Kjo fjale erdhi si pasoj e dokumentarit Whose Song is this?. Pas nje debati te skuqur dhe te djegur, fjala anadolli doli te ishte fjal Turke. Megjithate pas ftohjes kjo fjal doli te jete shqiptare. Kjo per arsyen e vetme se qysh thone ata te moqmit: "Ma mire e jona se e huja"

Prononcimi[redaktoni]

Anadolli - prononco si: Ana-doli. Kuptimi: Ana doli, nuk dihet saktesisht ku.

Sinonime[redaktoni]

Ana shkoi, Ana u largua, Ana iku

Antonime[redaktoni]

Ana nuk doli, Ana nuk shkoi, Ana nuk u largua

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]


Anglisht
Gjermanisht
Frëngjisht
Polonisht
Japonisht
Hollandisht
Italisht
Suedisht
Portugalisht
Spanisht
Kroatisht
Arabisht
Greqisht
Boshnjakisht
Persisht

Rusisht
Kinezisht
Finlandishte
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Austrishte
Rumanisht

Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Estonisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë