çrregulloj

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Folje[redaktoni]

 1. Prish rregullin e diçkaje, i heq sendet nga vendi i tyre dhe i hedh pa rregull, bëj rrëmujë, pështjelloj; kund. rregulloj.
  Çrregulloj shtëpinë (dhomën).
 2. Bëj që të mos punojë mirë një mekanizëm, një aparat etj.; i prish rregullin e punës një pajisjeje, ose ecurinë normale një procesi; kund. rregulloj.
  Çrregulloj sahatin e dritave.
 3. Sjell pështjellim në një veprimtari, prish rregullin ose zhvillimin e harmonishëm të diçkaje; kund. rregulloj.
  Çrregullon punën (gjendjen).
 4. vet. veta III mjek. Prish veprimtarinë e rregullt, normale të një organi.
  I çrregullon frymëmarrjen (qarkullimin e gjakut).[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

 1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0