çorientohem

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Folje[redaktoni]

 1. Ngatërroj drejtimin që duhet të ndjek sipas anëve të horizontit a sipas shenjave të tjera në natyrë; humbas rrugën, nuk di nga të shkoj; kund. orientohem.
  Çorientohem në pyll.
 2. vet. veta III. I prishet drejtimi i duhur, merr një drejtim tjetër të gabuar.
  Çorientohet busulla.
 3. fig. Më prishet mendja dhe nuk di si të veproj drejt, humbas fillin, më pështjellohet koka.
  Çorientohem në punë.
 4. Pës. e çorientoj.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

 1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0