çikëz

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

I - Pikë e vogël e bardhë që del në beben e syrit për shkak të një sëmundjeje; lulëz. I ka rënë çikëza. Ia vret syrin çikëza.

II - Mjet peshkimi i përbërë nga një rrjetë e vogël me dy shkopinj anash, që tërhiqet brenda në ujë nga dy veta dhe që përdoret zakonisht për të gjuajtur në vende të ngushta; mjet peshkimi, i përbërë nga një rrjetë katërkëndëshe e lidhur në cepa me dy kularë, që ulet në ujë e ngrihet me një dra të gjatë dhe që përdoret zakonisht për të gjuajtur në lumë. Shkopinjtë e çikëzës. Druri i çikëzës.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0