çifteli

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

Vegël muzikore popullore me dy tela, e përbërë nga një kasë e vogël druri me bisht të gjatë dhe së cilës i bien me pendë. Telat e çiftelisë. Pjesë për çifteli. I bie çiftelisë. Shoqëroj me çifteli.

Mbiemër[redaktoni]

  1. Që ka dy kurora në kokë a dy njolla me qime të ngjyrave të ndryshme. Djalë çifteli. Kalë çifteli.
  2. fig. Që zemërohet dhe që nevrikoset menjëherë, i sertë; idhnak. Plak çifteli.
  3. Përd. em. sipas kuptimeve të mbiemrit.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0