çardash

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Çardash m.sh. - Valle popullore hungareze me çifte, që fillon ngadalë dhe mbaron me rrotullime të shpejta; muzika që shoqëron këtë valle. Çardash hungarez. Çardash me violinë. Kërcejnë çardash.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0